Έγχρωμες και ασπρόμαυρες φωτογραφίες από το χθες και το σήμερα της πόλης μας, της ευρύτερης περιοχής του Νομού Ιωαννίνων και όχι μόνο.


ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

Μέσω email στο: photoioannina@gmail.com καθώς επίσης και μέσω των σχολίων στις αναρτήσεις μας





Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Στο Νησί των Ιωαννίνων.


Το Νησί των Ιωαννίνων βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της λίμνης «Παμβώτιδας» και αποτελεί παραδοσιακό οικισμό με 250 περίπου κατοίκους. Μέχρι πρότινος αποτελούσε ξεχωριστή κοινότητα αλλά πλέον υπάγεται στον ενιαίο Δήμο Ιωαννίνων. Κατά την παράδοση κατοικήθηκε τον 6ο μ.Χ. αιώνα από Μανιάτες πρόσφυγες. Κατά τον 13ο αιώνα και έπειτα, επιφανείς οικογένειες της Κων/πολης (Φιλανθρωπινοί, Αψαράδες, Στρατηγόπουλοι) δημιούργησαν μοναστική πολιτεία με σημαντική προσφορά στη διατήρηση της θρησκευτικής και πολιτιστικής μας παράδοσης κατά τα δύσκολα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Σημαντικό γεγονός στην ιστορική διαδρομή του Νησιού αποτελεί το τέλος του Αλή Πασά στα κελιά της Μονής του Αγίου Παντελεήμονα στις 24-1-1822.
Η τεράστια φυσική ομορφιά, η θρησκευτική, η πολιτιστική και η ιστορική του διαδρομή έχουν καταστήσει το Νησί σημαντικό τουριστικό κέντρο για την ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων και είναι αρκετοί οι επισκέπτες του σε καθημερινή βάση.
Η πρόσβαση στο Νησί γίνεται με καραβάκια, τα οποία αναχωρούν καθημερινά, σε τακτικά δρομολόγια, από τον Μώλο των Ιωαννίνων.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Οι πληροφορίες είναι από ενημερωτική πινακίδα που υπάρχει στο Μώλο των Ιωαννίνων.

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...