Έγχρωμες και ασπρόμαυρες φωτογραφίες από το χθες και το σήμερα της πόλης μας, της ευρύτερης περιοχής του Νομού Ιωαννίνων και όχι μόνο.


ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

Μέσω email στο: photoioannina@gmail.com καθώς επίσης και μέσω των σχολίων στις αναρτήσεις μας





Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Η επαναπατρισθείσα εικόνα της Παναγίας Οδηγήτριας


Το 2009 ιερόσυλοι διέρρηξαν τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Ηλιοχώρι Ζαγορίου και αφαίρεσαν το δεξιό τμήμα της εικόνας της Παναγίας Οδηγήτριας. Μετά από επισταμένες αναζητήσεις εντοπίσθηκε σε γκαλερί του Λονδίνου, μαζί με άλλες εικόνες που είχαν κλαπεί από εκκλησίες στα Ζαγοροχώρια και το 2011 επαναπατρίσθηκε. Ενώθηκε με το αριστερό τμήμα από τους συντηρητές της 8ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και σήμερα εκτίθεται στο Βυζαντινό Μουσείο Ιωαννίνων, μαζί με τις υπόλοιπες εικόνες που επαναπατρίσθηκαν.

4 σχόλια:

  1. Bom domingo de Ramos!
    Beijinhos.
    Brasil.
    ¸.•°`♥✿⊱╮
    °º♫

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Oi Maya. Obrigado por seu bem desejos prepeio para lhe dizer que nós celebramos o Domingo de Ramos no próximo domingo 2012/08/04.

      Διαγραφή
  2. Καλά μη τις πολυδείχνεις και λες και πού βρίσκονται γιατί ο κίνδυνος να μεταναστεύσουν πάλι δεν έχει φύγει...
    Καλό μήνα Γιάννενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο χώρος που φυλάσσεται πλέον είναι ασφαλής. Βέβαια υπάρχουν πάρα πολλές άλλες εικόνες που κινδυνεύουν να "μεταναστεύσουν" αφού οι ιερόσυλοι είναι αδίστακτοι και δυτυχώς έχουν σημειωθεί κρούσματα κλοπών και σε άλλους ναούς.
      Καλό μήνα και σε σένα kariatida

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...