Είναι ένα από τα πιό γευστικά φρούτα της Ελληνικής φύσης. Τρώγονται αφού ωριμάσουν καλά. Δεν αντέχουν καθόλου στην ωρίμανση και ο καλύτερος τρόπος για να τα φάει κάποιος είναι κατευθείαν από το δέντρο. Αποτελούν αγαπημένη τροφή των πουλιών αλλά και άλλων άγριων ζώων όπως του αγριογούρουνου και της αρκούδας. Σε κάποιες περιοχές χρησιμοποιούνται και για την παρασκευή τσίπουρου!
Επισης θελω να προσθεσω οτι ειναι εξαιρετα αντι αλλου πρωινου γευματος η δροσιστικου, αν τα βρεις στο δρομο σου κανοντας πορεια στο Αγιον Ορος.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι ειδικά όταν είναι και κρύα από την πρωινή παγωνιά, όπως τα βρήκαμε εμείς!!! Αξέχαστες στιγμές!
ΑπάντησηΔιαγραφή