Έγχρωμες και ασπρόμαυρες φωτογραφίες από το χθες και το σήμερα της πόλης μας, της ευρύτερης περιοχής του Νομού Ιωαννίνων και όχι μόνο.


ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

Μέσω email στο: photoioannina@gmail.com καθώς επίσης και μέσω των σχολίων στις αναρτήσεις μας





Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Το Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας Παύλου Βρέλλη

Το Μουσείο Παύλου Βρέλλη

Η ανατίναξη της Εκκλησίας της Αγίας Παρασκευής, από τον καλόγερο Σαμουήλ (1803)

Κοσμάς ο Αιτωλός (1714-1779)

Σύμπραξη "Κλεφτών" και Αρματολών σ' ένα λημέρι

Η Κυρά Βασιλική

Ορεινό πυροβολικό

Οι γυναίκες της Πίνδου

Μάχη της Κρήτης (20-31/5/1941)

Ξεριζωμός των Ελλήνων από τη Μικρά Ασία (1922)



Το Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας που βρίσκετε στο Μπιζάνι Ιωαννίνων είναι έργο του σπουδαίου συντοπίτη μας καλλιτέχνη Παύλου Βρέλλη, ο οποίος τελείωσε το 1954 το τμήμα Γλυπτικής της Σχολής Καλών Τεχνών. Το 1983 αγόρασε ο ίδιος μια βραχώδη έκταση 17 στρεμμάτων κι αφού εργάσθηκε ακατάπαυστα για 13 ολόκληρα χρόνια και πάντα μόνος του, δημιούργησε το υπέροχο αυτό Μουσείο που έχουμε την δυνατότητα να επισκεπτόμαστε σήμερα και να θαυμάζουμε τα έργα του. Τα 36 συνολικά θέματα-εκθέματα του Μουσείου περιλαμβάνουν πρόσωπα και αναφορές από την Αρχαία Ελληνική Ιστορία μέχρι και το 1982 (κυρά της Ρω). 
Με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας των Μουσείων επισκέφθηκα με φίλο φωτογράφο το Μουσείο Βρέλλη και είχαμε την ιδιαίτερη τιμή να μας ξεναγήσει ο ίδιος ο γιός του καλλιτέχνη κ. Κώστας Βρέλλης, ο οποίος και μας επέτρεψε να φωτογραφίσουμε κάποια από τα εκθέματα τα οποία και σας μεταφέρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...