Έγχρωμες και ασπρόμαυρες φωτογραφίες από το χθες και το σήμερα της πόλης μας, της ευρύτερης περιοχής του Νομού Ιωαννίνων και όχι μόνο.


ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

Μέσω email στο: photoioannina@gmail.com καθώς επίσης και μέσω των σχολίων στις αναρτήσεις μας





Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Λιγκιάδες. Μια μέρα μετά τη συγνώμη του Προέδρου της Γερμανίας.






Χθες το μεσημέρι, ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κ. Γιόακιμ Γκάουκ, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, μετέβη στο χωριό Λιγκιάδες όπου οι ναζί στις 3-10-1943 εκτέλεσαν εν ψυχρώ 92 άτομα και πυρπόλησαν το χωριό προκειμένου να ζητήσει συγνώμη για τη θηριωδία αυτή που είχαν διαπράξει οι συμπατριώτες του καταθέτοντας  στεφάνι στο μνημείο των εκτελεσθέντων. 
Στην ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι τα όσα συνέβησαν στο μαρτυρικό αυτό χωριό ήταν μια κτηνώδης αδικία και με αίσθημα ντροπής και πόνου όπως τόνισε χαρακτηριστικά ζήτησε συγνώμη από τις οικογένειες των δολοφονηθέντων.
Πριν αναχωρήσει από τους Λιγκιάδες, ο Γερμανός Πρόεδρος έγραψε στο βιβλίο των επισκεπτών: «Υποκλίνομαι στα θύματα του τερατώδους εγκλήματος. Σεβαστείτε και προστατέψτε την ανθρώπινη ζωή και τα δικαιώματα».
Μια μέρα μετά, το στεφάνι που κατέθεσε ο Πρόεδρος κ. Γκάουκ βρίσκεται στο χώρο του μνημείου για να θυμίζει τη συγνώμη του αλλά εκεί είναι όμως και ο μακρύς κατάλογος με τα στοιχεία των δολοφονηθέντων για να θυμίζει σε όλους μας ότι έφυγαν τόσο άδικα από τη ζωή και δυστυχώς αυτή η συγνώμη δεν μπορεί να τους φέρει πίσω!!!

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...