Έγχρωμες και ασπρόμαυρες φωτογραφίες από το χθες και το σήμερα της πόλης μας, της ευρύτερης περιοχής του Νομού Ιωαννίνων και όχι μόνο.


ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

Μέσω email στο: photoioannina@gmail.com καθώς επίσης και μέσω των σχολίων στις αναρτήσεις μας

Τετάρτη, 23 Απριλίου 2014

Ο ιερός ναός Νεγάδων Ζαγορίου
Ο ιερός ναός των Νεγάδων Ζαγορίου αποτελεί ένα μοναδικό χριστιανικό μνημείο για την περιοχή μας αφού είναι μια εκκλησία ρυθμού τρίκλιτης Βασιλικής η οποία είναι αφιερωμένη στον Άγιο Γεώργιο, τον Άγιο Δημήτριο και την Αγία Τριάδα. Πρόκειται δηλαδή για μια εκκλησία "τρισύνθετη" αφού στο εσωτερικό της υπάρχουν τρεις Άγιες Τράπεζες και τρεις προσκομιδές. Ο ναός αυτός άρχισε να οικοδομείται το 1792 και το 1795 έγιναν τα εγκαίνια. Δωρητές του ναού ήταν ο Χατζημάνθος Γκίνος και ο ανηψιός του Πολυχρόνης, εύποροι Νεργαδιώτες μετανάστες στη Βεσσαραβία. Το συνολικό μήκος του ναού είναι 30 μ. το πλάτος 17 μ. και το ύψος 12 μ. χωρίζεται δε σε τρία μέρη ήτοι το ιερό, τον κυρίως ναό και τον γυναικωνίτη με το καφασωτό χώρισμα. Το τέμπλο του ναού είναι χειροποίητο ξυλόγλυπτο άφθαστης τέχνης ενώ εξαιρετικές είναι και οι αγιογραφίες του ναού στις οποίες τα φωτοστέφανα των Αγίων είναι ανάγλυφα!

2 σχόλια:

  1. Πανεμορφος και επιβλητικος!!! Χαρακτηριστικη η ζαγορισια αρχιτεκτονικη !!!Πετρα και μονο πετρα!!!Θα ηθελα Μιχαηλ και φωτο απο το εσωτερικο του ναου.....Γ.Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς δεν μπορώ να ικανοποιήσω την επιθυμία σου. Θα ήθελα πολύ να φωτογραφίσω το εσωτερικό του ναού αλλά δυστυχώς δεν επιτρέπουν τη φωτογράφιση. Βλέπεις εδώ υπάρχει το παράλογο να μη μπορεί κάποιος να προβάλει αξιοθέατα του τόπου του!!!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...