Έγχρωμες και ασπρόμαυρες φωτογραφίες από το χθες και το σήμερα της πόλης μας, της ευρύτερης περιοχής του Νομού Ιωαννίνων και όχι μόνο.


ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

Μέσω email στο: photoioannina@gmail.com καθώς επίσης και μέσω των σχολίων στις αναρτήσεις μας





Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Πέτρινα γεφύρια στους Νεγάδες Ζαγορίου



Στους Νεγάδες Ζαγορίου κάτω από το χωριό υπάρχουν δύο θαυμάσια πέτρινα γεφύρια. Τα γεφύρια αυτά είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ με παρέα κατοίκων του χωριού, οι οποίοι όταν τους ρώτησα για την ονομασία των γεφυριών μου ανέφεραν ότι και τα δύο αποκαλούνται γεφύρια του "Κάσσου" από το όνομα του χωριανού τους που έδωσε τα χρήματα για να κατασκευασθούν. Την ονομασία των γεφυριών την αναφέρω βέβαια με κάθε επιφύλαξη γιατί δεν έχω διασταυρώσει την πληροφορία που μου δόθηκε. Κατηφορίζοντας από το χωριό ένα αρκετά βατό μονοπάτι φθάσαμε αρχικά στο πρώτο γεφύρι που γεφυρώνει ένα μικρό ρέμα στο οποίο μερικές δεκάδες μέτρα πιο πάνω από το γεφύρι σχηματίζονται πάνω σε λείους μαύρους βράχους μικρά αλλεπάλληλα καταρρακτάκια, που χαρίζουν στο τοπίο μια ιδιαίτερη ομορφιά. Σε μικρή απόσταση από αυτό υπάρχει το δεύτερο γεφύρι που είναι λίγο μεγαλύτερο σε διαστάσεις αφού το ρέμα που γεφυρώνει είναι μεγαλύτερο από το προηγούμενο. Τα γεφύρια αυτά θα μπορούσαν να αποτελέσουν επισκέψιμα αξιοθέατα της περιοχής αν καθαρισθεί και σημανθεί το μονοπάτι που οδηγεί σ΄αυτά αφού η απόστασή τους από το χωριό δεν είναι πολύ μεγάλη!

2 σχόλια:

  1. Είναι πράγματι του Κάσσου. Το αναφέρει και ο Λαμπρίδης ενώ έχω βρει και παλιά φωτογραφία με την πλάκα του γεφυριού. Δες εδώ:
    http://izagori.gr/index.php?option=com_content&view=article&format=html&id=621

    Επίσης στο http://izagori.gr/environment/bridges.html θα βρεις πληροφορίες για όλα (σχεδόν) τα γεφύρια στο Ζαγόρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...