Έγχρωμες και ασπρόμαυρες φωτογραφίες από το χθες και το σήμερα της πόλης μας, της ευρύτερης περιοχής του Νομού Ιωαννίνων και όχι μόνο.


ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

Μέσω email στο: photoioannina@gmail.com καθώς επίσης και μέσω των σχολίων στις αναρτήσεις μας





Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος στον Καλουτά και την Ιερά Μονή Βισικού









Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, συνεχίζοντας τις επισκέψεις του σε χωριά και ενορίες της Μητρόπολης Ιωαννίνων επσικέφθηκε σήμερα το πρωί τον Καλουτά Ιωαννίνων όπου και τέλεσε θεία λειτουργία παρουσία αρκετών πιστών. Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων διηγήθηκε στους πιστούς το θαύμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στις Χωναίς την ανάμνηση του οποίου τιμά σήμερα η Εκκλησία μας και τόνισε χαρακτηριστικά ότι πρέπει να έχουμε πίστη γιατί όταν έχουμε πίστη μπορούμε να μετακινήσουμε και βουνά!!!
Μετά την θεία λειτουργία ο Μητροπολίτης επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Βισικού όπου ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλεξ. Καχριμάνης τον ενημέρωσε για την κλοπή των εικόνων και κειμηλίων που είχε γίνει το 2005 αλλά και για το ιστορικό της ανακαίνισης της Μονής που έγινε το 2007.
Κατά την αναχώρησή του από τη Μονή Βισικού ο Σεβασμιώτατος κ. Μάξιμος επισκέφθηκε και το τρίτοξο γεφύρι του Καλουτά για να γνωρίσει από κοντά ένα από τα σπουδαία αυτά αρχιτεκτονικά δημιουργήματα του παρελθόντος που διατηρούνται μέχρι σήμερα!
Στη θεία λειτουργία και στις επισκέψεις του Μητροπολίτη Ιωαννίνων στη Μονή Βισικού και στο τρίτοξο γεφύρι παρευρίσκετο και ο Δήμαρχος Ζαγορίου κ. Βασ. Σπύρου.
 

3 σχόλια:

  1. Να τον αγαπατε τον δεσποτη σας και να τον προσεχετε.
    Εμεις που σας τον στειλαμε επανω εκει γνωριζαμε.
    Ειναι εξαιρετος ποιμην ,θεολογος και ανθρωπος.
    Πιστευω ο μακαριστος Θεοκλητος απο εκει πανω ψηλα να βλεπει ποσο κακο σας εκανε αυτα τα χρονια που ειχε αφησει αποιμαντη τη μητροπολη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ εξαίρετος ποιμενάρχης, πολύ μορφωμένος. αλλά πάνω απ' όλα είναι ένας πάρα πολύ καλός άνθρωπος...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχει δείξει νομίζω αυτά τα στοιχεία που αναφέρετε από την πρώτη μέρα που ήρθε στην πόλη μας γι αυτό κι έχει κερδίσει την αγάπη των πιστών της Μητροπόλεως!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...