Έγχρωμες και ασπρόμαυρες φωτογραφίες από το χθες και το σήμερα της πόλης μας, της ευρύτερης περιοχής του Νομού Ιωαννίνων και όχι μόνο.


ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

Μέσω email στο: photoioannina@gmail.com καθώς επίσης και μέσω των σχολίων στις αναρτήσεις μας

Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2015

Στον τρύγο για να προλάβουν τις βροχές οι αμπελουργοί της Ζίτσας


Έρημη πόλη θύμιζε χθες το πρωί η Ζίτσα αφού οι περισσότεροι από τους κατοίκους βρισκόταν στ' αμπέλια τους και τρυγούσανε. Η περιοχή της Ζίτσας φημίζεται για το πολύ καλό σταφύλι και το κρασί που παράγει και φέτος ήταν μια καλή χρονιά για τα αμπέλια. Επειδή όμως η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες δεν ήταν και τόσο ευνοϊκή οι περισσότεροι έσπευσαν να τρυγήσουν για να μην πάθουν ζημιά στην παραγωγή τους. Πολλά άτομα σε κάθε αμπέλι. Άλλοι να κόβουν τα σταφύλια και να γεμίζουν τα τελάρα κι άλλοι να τα μεταφέρουν για να προλάβουν να τα παραδώσουν έγκαιρα στα οινοποιεία. Κι αφού τελειώσουν τον τρύγο του αμπελιού η νοικοκυρά έχει ετοιμάσει φαγητό και κρασί για όλους όσους βοήθησαν στον τρύγο. Μπορεί να είναι δύσκολη η δουλειά αλλά είναι και κάτι σαν γιορτή για τους αμπελουργούς.

1 σχόλιο:

  1. Ήρθε η ώρα να συγκομιδή , τα σταφύλια , ώστε να μπορείτε να δείτε , υπάρχει μια καλή συγκομιδή σταφυλιών .... Τα σταφύλια είναι Βρίσκονται σε τέλεια ωριμότητα

    φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...