Έγχρωμες και ασπρόμαυρες φωτογραφίες από το χθες και το σήμερα της πόλης μας, της ευρύτερης περιοχής του Νομού Ιωαννίνων και όχι μόνο.


ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

Μέσω email στο: photoioannina@gmail.com καθώς επίσης και μέσω των σχολίων στις αναρτήσεις μας





Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Παραδόθηκε χθες από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων το «Αρχαιολογικό Πάρκο Βυζαντινού - Μεταβυζαντινού Οικισμού Ουζντίνας»












Μια εξαιρετική δουλειά που έγινε στον αρχαιολογικό χώρο της Ουζντίνας, που βρίσκεται πλησίον του χωριού Πέντε Εκκλησιές στο γειτονικό νομό Θεσπρωτίας, παραδόθηκε χθες από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων που ήταν υπεύθυνη για το συγκεκριμένο έργο. 
Η έρημη αυτή καστροπολιτεία, που βρίσκεται σε περίοπτη θέση πάνω από την κοιλάδα του Καλαμά,  συντηρήθηκε και αναδείχθηκε ως επισκέψιμος πλέον χώρος. Στο κέντρο του οικισμού βρίσκονται ο ναός της Κοίμησης της Θεοτόκου και η Μονή Ταξιαρχών που συντηρήθηκαν πάρα πολύ καλά και  διαθέτουν στο εσωτερικό τους εξαιρετικές αγιογραφίες ενώ λίγο πιο πάνω διακρίνονται τα τείχη της ακρόπολης του οικισμού.
Οι εργασίες για την ανάδειξη και συντήρηση του συγκεκριμένου χώρου ξεκίνησαν τον Αύγουστο του 2012 και ολοκληρώθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2015.

2 σχόλια:

  1. καλημέρα Μιχάλη!
    Πολύ ενδιαφέρων χώρος. Μιας και έγινε πρόσφατα η συντήρηση προβλέφτηκε πρόσβαση για ΑΜΕΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απομένει απ΄ότι άκουσα να γίνουν ακόμη κάποιες εργασίες για την βελτίωση της πρόσβασης αλλά δεν γνωρίζω αν είναι στα σχέδια η διαμόρφωση πρόσβασης για ΑΜΕΑ. Προς το παρόν πάντως δεν είναι δυνατή η πρόσβασή τους.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...