Έγχρωμες και ασπρόμαυρες φωτογραφίες από το χθες και το σήμερα της πόλης μας, της ευρύτερης περιοχής του Νομού Ιωαννίνων και όχι μόνο.


ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

Μέσω email στο: photoioannina@gmail.com καθώς επίσης και μέσω των σχολίων στις αναρτήσεις μας





Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Ο Αρχιμ. Δημήτριος Αργυρός νέος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας

Με τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμο κατά την υποδοχή του στα Ιωάννινα
Με τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμο στο Καθολικό της Μονής Βελλάς
Ο Ι. Ν. Αρχιμαντρειού στον οποίο διετέλεσε ιερατικώς προϊστάμενος ο νέος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας
Nέος μητροπολίτης Κεφαλληνίας αναδείχθηκε από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας ο αρχιμανδρίτης Δημήτριος Αργυρός  - με καταγωγή από τη Λευκάδα - με 69 ψήφους.
Ο Δημήτριος Αργυρός ήταν μέχρι πρότινος διευθυντής της Εκκλησιαστικής Σχολής Βελλάς των Ιωαννίνων και για πολλά χρόνια ιερατικώς προϊστάμενος στον ναό του Αρχιμανδρειού.
Ο Δημήτριος Αργυρός διαδέχεται τον μητροπολίτη Γεράσιμο που είχε εκλεγεί τον περασμένο Μάιο αλλά ένα μήνα μετά ο 64χρονος μητροπολίτης - προτού καν ενθρονιστεί - απεβίωσε μετά από καρδιακό επεισόδιο.  
Ο νέος μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος (κατά κόσμον Σπυρίδων-Ιωάννης) Αργυρός γεννήθηκε στο Φτερνό Λευκάδος το έτος 1958, υιός του Δημητρίου και της Αλεξάνδρας. Μετά την εγκύκλιο μόρφωσή του εισήχθη στο Τμήμα Ποιμαντικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, λαμβάνοντας υποτροφία από το Ι.Κ.Υ. κατά την τετραετή του φοίτηση (1982-1986).
Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Ρώμη (1986-1991), στο Pontificio Istituto di Archeologia Cristiana, με εξειδίκευση στην Πρωτοχριστιανική Αρχαιολογία και Τέχνη και ακολούθως αναγορεύτηκε Διδάκτωρ της Χριστιανικής Αρχαιολογίας και Τέχνης. Επίσης έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Εκκλησιαστική Ιστορία (Pontificio Istituto Orientale). Έλαβε επίσης πτυχίο από το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Έγινε μοναχός την 23η Δεκεμβρίου 1980 στην Ιερά Μονή Βελλάς και χειροτονήθηκε διάκονος την 25η Δεκεμβρίου 1980 και Πρεσβύτερος την 26η Φεβρουαρίου 1987 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Ιωαννίνων Θεόκλητο. 
Διετέλεσε Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων, Διευθυντής της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Βελλάς (1993-2007) και Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλάς από το έτος 2007 έως σήμερα. Το έτος 2008 εξελέγη Αναπληρωτής Καθηγητής της Χριστιανικής και Βυζαντινής Αρχαιολογίας στην Α.Ε.Α Βελλάς. Ομιλεί την Ιταλική και την Γαλλική γλώσσα. 
Η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας τελέσθηκε σήμερα το πρωί στον Ι. Ν. Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, παρουσία του Υπουργού Παιδείας κ. Φίλη και εκατοντάδων πιστών μεταξύ των οποίων και αρκετών συμπολιτών μας οι οποίοι αναχώρησαν από χθες για να παραστούν στη χειροτονία του. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...