Έγχρωμες και ασπρόμαυρες φωτογραφίες από το χθες και το σήμερα της πόλης μας, της ευρύτερης περιοχής του Νομού Ιωαννίνων και όχι μόνο.


ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

Μέσω email στο: photoioannina@gmail.com καθώς επίσης και μέσω των σχολίων στις αναρτήσεις μας

Κυριακή, 4 Οκτωβρίου 2015

Παναγιώτης Μπαμπούσκας, ο μοναδικός επιζών από τα θύματα της Γερμανικής θηριωδίας στους ΛιγκιάδεςΟ μοναδικός επιζών της σφαγής στους Λιγκιάδες είναι ο 72χρονος πλέον Παναγιώτης Μπαμπούσκας ο οποίος έχει ακόμη στο σώμα του τα σημάδια από τη γερμανική ξιφολόγχη. Ήταν τότε βρέφος 4 μηνών και τον βρήκαν δύο μέρες αργότερα, ανάμεσα σε άλλα πτώματα, τραυματισμένο, στην αγκαλιά της νεαρής νεκρής μητέρας του, σε ένα υπόγειο εξ ου και η σχετική λεπτομέρεια στο μνημείο των θυμάτων με το βρέφος που έχει στην πλάτη του την ξιφολόγχη ενώ θηλάζει.
Ο ίδιος ήταν επικεφαλής της λαμπαδηδρομίας που έγινε χθες το βραδάκι προς τιμή των θυμάτων της Γερμανικής θηριωδίας ενώ κάποιοι από τους παρευρισκομένους, μεταξύ των οποίων και μια ομάδα από τους πρώτους φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (1964-65) που τυχαία βρέθηκαν εκεί, θέλησαν να φωτογραφηθούν μαζί του μπροστά από το μνημείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...