Έγχρωμες και ασπρόμαυρες φωτογραφίες από το χθες και το σήμερα της πόλης μας, της ευρύτερης περιοχής του Νομού Ιωαννίνων και όχι μόνο.


ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

Μέσω email στο: photoioannina@gmail.com καθώς επίσης και μέσω των σχολίων στις αναρτήσεις μας





Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Επίσημη παρουσίαση των νέων εκθεμάτων στο Μουσείο Αλή πασά στο Νησί των Ιωαννίνων











Παρουσία των τοπικών αρχών, των Προξενικών αρχών της Αλβανίας στα Ιωάννινα και δεκάδων προσκεκλημένων τόσο από τα Ιωάννινα όσο και από τη γείτονα χώρα Αλβανία, που είναι ο τόπος καταγωγής του Αλή Πασά, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο χώρο του Μουσείου Αλή Πασά, στο Νησί των Ιωαννίνων, η επίσημη παρουσίαση των νέων αποκτημάτων-εκθεμάτων που εκτίθενται στο κοινό. Μετά τις σχετικές ομιλίες έγινε ξενάγηση των παρευρικομένων στους χώρους του Μουσείου και όπως ήταν βέβαια φυσικό τα βλέμματα και το ενδιαφέρον των περισσοτέρων προσείλκυσε το ασημοκεντημένο (και όχι ολόχρυσο όπως αναφέρεται σε διάφορες δημοσιεύσεις) καριοφίλι του Αλή Πασά, το οποίο φέρει χαραγμένο το όνομά του και τη χρονολογία 1804. Μετά το πέρας της τελετής παρουσίασης ακολούθησε δεξίωση σε παραλιακή ταβέρνα του Νησιού.
Να υπενθυμίσουμε στους φίλους της σελίδας ότι για τα νέα αυτά εκθέματα, τα οποία είναι συλλεκτικά αντικείμενα του συντοπίτη μας ιδιώτη συλλέκτη Φώτη Ραπακούση που λειτουργεί το συγκεκριμένο Μουσείο, σας είχαμε ενημερώσει πρώτοι με σχετική ανάρτησή μας την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015 και ακολούθησαν σχετικά δημοσιεύματα στον τοπικό και αθηναϊκό τύπο αλλά και σε άλλες ιστοσελίδες.
Την ανάρτησή μας αυτή μπορείτε να την δείτε και πάλι εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...