Έγχρωμες και ασπρόμαυρες φωτογραφίες από το χθες και το σήμερα της πόλης μας, της ευρύτερης περιοχής του Νομού Ιωαννίνων και όχι μόνο.


ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

Μέσω email στο: photoioannina@gmail.com καθώς επίσης και μέσω των σχολίων στις αναρτήσεις μας





Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Το σπήλαιο Ανεμότρυπα στα Πράμαντα Ιωαννίνων





Η είσοδος του σπηλαίου

Πράμαντα - Μερική άποψη
Πολύ κοντά στα Πράμαντα βρίσκεται ένα  από τα ωραιότερα αξιοθέατα της περιοχής των Τζουμέρκων το οποίο θα πρέπει να επισκεφθούν όσοι θα βρεθούν για οποιοδήποτε λόγο στην περιοχή. Ο λόγος για το σπήλαιο Ανεμότρυπα. Πρόκειται για ένα σπήλαιο που ανακαλύφθηκε το 1960 και είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό αφού στο χώρο που είναι επισκέψιμος υπάρχουν σταλακτίτες και σταλαγμίτες και λιμνούλες ενώ σε συνοδεύει ο ήχος της ροής των νερών του υπόγειου ποταμού που υπάρχει σε χαμηλότερο επίπεδο του σπηλαίου που δεν είναι επισκέψιμο. Το σπήλαιο αποτελείται από διάφορους θαλάμους που επικοινωνούν μεταξύ τους με διαμορφωμένο μονοπάτι. 
Στο χώρο του σπηλαίου λειτουργεί και αναψυκτήριο στο οποίο πέρα από τον καφέ και τα αναψυκτικά θα βρείτε πάρα πολλά τοπικά προϊόντα και χειροποίητα γλυκά κουταλιού. Εγώ προσωπικά δοκίμασα ένα γλυκό που δεν είχα ξαναφάει, το ακτινίδιο και ήταν υπέροχο!

2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...