Έγχρωμες και ασπρόμαυρες φωτογραφίες από το χθες και το σήμερα της πόλης μας, της ευρύτερης περιοχής του Νομού Ιωαννίνων και όχι μόνο.


ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

Μέσω email στο: photoioannina@gmail.com καθώς επίσης και μέσω των σχολίων στις αναρτήσεις μας





Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

"Τα χλιάρια" της κ. Δήμητρας Σταύρου





"Τα χλιάρια" είναι ο τίτλος του εντυπωσιακού έργου της κ. Δήμητρας Σταύρου που εκτίθεται αυτές τις ημέρες μαζί με άλλα έργα των μελών της ομάδας "Συν..Τεχνίτες πηλού" στον εκθεσιακό χώρο του Αρχοντικού Μίσιου.
" Χλιάρι" στην ντοπιολαλιά της Ηπείρου σημαίνει κουτάλι της σούπας.
Το έργο της κ. Σταύρου αποτελείται από μια ρόδα ποδηλάτου, 240 "χλιάρια" κι από ένα καζάνι. Η ρόδα του ποδηλάτου βρίσκεται στην κορυφή και συμβολίζει την ιστορία η οποία κάνει κύκλους ανά τους αιώνες κι επαναλαμβάνεται στο ίδιο μοτίβο. Από τη ρόδα κρέμονται 240 "χλιάρια" που είναι δεμένα σε πετονιές και πιασμένα με αγκίστρια στη ρόδα της ιστορίας και  συμβολίζουν τα κράτη της Γης τα οποία προσπαθούν να αντλήσουν τροφή και ευημερία υλική και πνευματική από το καζάνι που βρίσκεται στον πάτο του έργου και συμβολίζει την Γη.
Είναι πράγματι ένα εντυπωσιακό έργο από μόνο του αλλά γίνεται εντυπωσιακότερο νομίζω στο χώρο της "μπίμτσας" του Αρχοντικού Μίσιου που φιλοξενείται κατά την διάρκεια της εκθέσεως. Μάλιστα την βραδιά των εγκαινίων το συγκεκριμένο έργο ενέπνευσε τον μουσικό Δημήτρη Καραγιώργο ο οποίος χάρισε στους παρευρισκόμενους μελωδικές στιγμές χρησιμοποιώντας μεταξύ άλλων ως όργανο και το συγκεκριμένο έργο αφού οι ήχοι που παρήγαγαν τα "χλιάρια" ήταν πολύ μελωδικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...