Έγχρωμες και ασπρόμαυρες φωτογραφίες από το χθες και το σήμερα της πόλης μας, της ευρύτερης περιοχής του Νομού Ιωαννίνων και όχι μόνο.


ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

Μέσω email στο: photoioannina@gmail.com καθώς επίσης και μέσω των σχολίων στις αναρτήσεις μας





Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Αναπαράσταση του κλίματος και του σκηνικού των πρώτων ημερών του πολέμου του 1940 στο σπήλαιο-στρατηγείο του Χαρ. Κατσιμήτρου






Αναπαράσταση του κλίματος και του σκηνικού των ένδοξων ημερών του έπους του 1940 πραγματοποιήθηκε χθες στο Καλπάκι και συγκεκριμένα στο χώρο του σπηλαίου όπου είχε το στρατηγείο του εκείνη την εποχή ο διοικητής της 8ης Μεραρχίας Χαρ. Κατσιμήτρος από τα μέλη της Ομάδας Αναβίωσης Ελληνικού Στρατού 1940, που ήρθαν από την Αθήνα για να συμμετάσχουν στις επετειακές εκδηλώσεις.
 Τα μέλη της Ομάδας με στολές και εξοπλισμό της εποχής του έπους του 1940 υποδεχόταν στο χώρο τους επισκέπτες και τους μετέφεραν νοερά στις μέρες του πολέμου και παράλληλα τους έδιναν όποια πληροφορία ζητούσαν. Πολλοί δε ήταν οι επισκέπτες που ζητούσαν να φωτογραφηθούν με τα μέλη της Ομάδας.
Η Ομάδα Αναβίωσης ΕΣ 1940 συμμετείχε αργότερα στην αναπαράσταση της μάχης του Καλπακίου που έγινε στο χώρο του μνημείου του Έλληνα Μαχητή 1940-1941 και σήμερα θα συμμετάσχει στην παρέλαση που θα γίνει στην πόλη των Ιωαννίνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...