Έγχρωμες και ασπρόμαυρες φωτογραφίες από το χθες και το σήμερα της πόλης μας, της ευρύτερης περιοχής του Νομού Ιωαννίνων και όχι μόνο.


ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

Μέσω email στο: photoioannina@gmail.com καθώς επίσης και μέσω των σχολίων στις αναρτήσεις μας





Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019

Η "Ζαγορίσια Γυναίκα" θα έχει πλέον συντροφιά την γαλανόλευκη


 Ανεβαίνοντας για το Ζαγόρι και συγκεκριμένα στην είσοδο του κάμπου των Ασπραγγέλων, ο επισκέπτης θα δει σε περίοπτη θέση το άγαλμα της Ζαγορίσιας Γυναίκας. Το άγαλμα αυτό, έργο του γλύπτη Γιώργου Καλακαλλά, είναι αφιερωμένο σε όλες εκείνες τις γυναίκες του Ζαγορίου οι οποίες, το φθινόπωρο του 1940, συνέβαλαν τα μέγιστα για να αποκρουσθεί η εισβολή των Ιταλικών δυνάμεων. Στις γυναίκες αυτές που συμμετείχαν ενεργά στον αγώνα, κουβαλώντας τα πυρομαχικά στις πλάτες τους, μέσα από δύσβατα μονοπάτια και κάτω από αντίξοες συνθήκες και φρόντιζαν για τον ανεφοδιασμό των Ελληνικών δυνάμεων που μάχονταν για να σταματήσουν τα στρατεύματα του εισβολέα. 
Η νέα Δημοτική Αρχή του Ζαγορίου με επικεφαλής τον νέο Δήμαρχο Γιώργο Σουκουβέλο, αναγνωρίζοντας την προσφορά των γυναικών αυτών στον εθνικό αγώνα, πήρε την απόφαση και  τοποθέτησε πρόσφατα στο χώρο του μνημείου μεταλλικό ιστό επί του οποίου θα κυματίζει στο εξής η γαλανόλευκη για να συντροφεύει την "Ζαγορίσια Γυναίκα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...