Έγχρωμες και ασπρόμαυρες φωτογραφίες από το χθες και το σήμερα της πόλης μας, της ευρύτερης περιοχής του Νομού Ιωαννίνων και όχι μόνο.


ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

Μέσω email στο: photoioannina@gmail.com καθώς επίσης και μέσω των σχολίων στις αναρτήσεις μας





Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Το μνημείο του Έλληνα Μαχητή Πολέμου 1940-41 στο Καλπάκι


Το μνημείο του Έλληνα Μαχητή του Πολέμου 1940-41, το οποίο είναι έργο του καθηγητού ΛΑΜΕΡΑ Λάζαρου και ανηγέρθη το έτος 1966 με δαπάνες Αξιωματικών και Οπλιτών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

6 σχόλια:

  1. Chyba stoi na wzgórzu i jest widoczny z daleka. Pozdrawiam i dziękuję, że byłeś u mnie.
    Υποθέτω ότι στέκεται πάνω σε ένα λόφο και είναι ορατός από απόσταση. Με φιλικούς χαιρετισμούς και ευχαριστώ, ήσουν μαζί μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς όπως το υπέθεσες! Βρίσκεται σε κορυφή λόφου έξω από τον οικισμό του Καλπακίου και είναι ορατό από όλους τους διερχόμενους!

      Διαγραφή
  2. ..θυμάμαι, παιδί όταν περνούσαμε κάθε φορά από το Καλπάκι, βλέποντας το μνημείο και το άγαλμα και ξέροντας την ιστορία, αισθανόμουν ότι "εμείς' οι Ηπειρώτες, ήμαστε διαφορετικοί.Με συνέπαιρνε αυτή η αύρα που υπήρχε στον αέρα και στις ιστορίες των γονιών μου, για τον πόλεμο.Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ήμαστε "διαφορετικοί", έχουμε "ζυμωθεί" με πόνο,θρήνο,πείσμα,περηφάνια,αγάπη,αξιοπρέπεια! Αισθάνομαι ότι το όφειλα στην δική μου ΄Ηπειρο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έτσι είναι Μάρθα όπως τα λες. Οι Ηπειρώτες είναι διαφορετικοί. Είναι πάντα αγωνιστές και σε περιόδους ειρήνης αλλά και σε περιόδους πολέμου. Όλοι μας έχουμε ακούσει από το στόμα των παπούδων και των γιαγάδων ιστορίες για την περίοδο του πολέμου κατά την οποία αναδείχθηκαν πολλοί αφανείς ήρωες. Πέραν τούτου σημαντική είναι και η προσφορά των Ηπειρωτών ευεργετών στην πατρίδα μας. Όλοι όμως αυτοί θα λυπούνται πάρα πολύ αν μπορούν να δουν σε τι κατάσταση έχει περιέλθει τώρα η πατρίδα μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΄Ενα πόλεμο ζούμε και τώρα! Μόνο που ο εχθρός και τα όπλα είναι ..αόρατα!Δεν πολεμιούνται με τη δύναμη του σώματος, αλλά μόνο του μυαλού... Αναρωτιέμαι, πόσα χρόνια δίσεκτα, έχουμε ακόμη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς έρχονται χρόνια δίσεκτα και μήνες οργισμένοι.... και θα είναι αρκετά!!!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...