Έγχρωμες και ασπρόμαυρες φωτογραφίες από το χθες και το σήμερα της πόλης μας, της ευρύτερης περιοχής του Νομού Ιωαννίνων και όχι μόνο.


ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

Μέσω email στο: photoioannina@gmail.com καθώς επίσης και μέσω των σχολίων στις αναρτήσεις μας





Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Έκθεση τοιχογραφιών "Αρχοντικού Πλακίδα"





    Στα πλαίσια των επετειακών εορτασμών για τα «100 χρόνια ελεύθερα Γιάννενα», πραγματοποιήθηκαν χθες το απόγευμα στην Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων τα εγκαίνια της Έκθεσης τοιχογραφιών του «Αρχοντικού Πλακίδα», που διοργανώνουν η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Ηπείρου, σε συνεργασία με τον Δήμο Ιωαννιτών και την Αδελφότητα Κουκουλιωτών «Ευγένιος Πλακίδας» και θα είναι ανοιχτή στο κοινό με ελεύθερη είσοδο τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2012.
    Στην έκθεση παρουσιάζεται μέρος των αποτοιχισθέντων το 2004 τοιχογραφιών του Αρχοντικού. Πρόκειται για έργα διακοσμητικής ζωγραφικής τα οποία κοσμούσαν το σύνολο των τοίχων του. Η αποτοίχισή τους και η μετέπειτα συντήρηση-αποκατάστασή τους πραγματοποιήθηκε από το Εργαστήριο Συντήρησης της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Ηπείρου, όπου και φυλάσσονται μέχρι την επανατοποθέτησή τους, η οποία θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών στερέωσης και αποκατάστασης του Αρχοντικού.
    Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν μέσα από αυτό το σπάνιο απόθεμα της τέχνης της ζωγραφικής, την πλούσια θεματογραφία από στυλιζαρισμένα φυτικά διακοσμητικά, με μπαρόκ, ροκοκό και νεοκλασσικά μοτίβα, που φιλοξενεί το Ζαγορίσιο τοπίο, μέσα στα αρχοντόσπιτά του.
Η έκθεση θα λειτουργεί:
Τρίτη – Πέμπτη: 08.00 – 15.00
Τετάρτη – Παρασκευή: 08.00 – 21.00
Σάββατο – Κυριακή: 10.00 – 13.00 & 18.00 – 21.00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...