Έγχρωμες και ασπρόμαυρες φωτογραφίες από το χθες και το σήμερα της πόλης μας, της ευρύτερης περιοχής του Νομού Ιωαννίνων και όχι μόνο.


ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

Μέσω email στο: photoioannina@gmail.com καθώς επίσης και μέσω των σχολίων στις αναρτήσεις μας





Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Σε πολύ καλό δρόμο η αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου της Δωδώνης!

Το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης είναι το σπουδαιότερο και σημαντικότερο αρχαιολογικό μνημείο της περιοχής μας. Εδώ και αρκετό καιρό στο χώρο του θεάτρου πραγματοποιούνται εργασίες αποκατάστασης των κερκίδων του. Χθες που έκανα μια επίσκεψη στο αρχαίο αυτό θέατρο είδα ότι έχει ήδη ολοκληρωθεί η αποκατάσταση των δύο ακραίων ανατολικά κερκίδων του πρώτου διαζώματος και ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες στο χώρο της τρίτης από ανατολικά κερκίδας. Αυτό όμως που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, παρότι δεν είμαι ειδικός, είναι το γεγονός ότι ήδη στην πρώτη κερκίδα που αποκαταστάθηκε οι πέτρες έχουν αρχίσει να αποκτούν όψη παλαιότητας γεγονός που τις δένει αρμονικά με τις υπόλοιπες παλιές. Είναι σίγουρο ότι μετά την ολοκλήρωση των εργασιών σε όλες τις κερκίδες το μνημείο δεν θα χάσει καθόλου από την αίγλη του γιατί θα αποκτήσει πολύ γρήγορα την "παλαιότητα" που του αρμόζει. Το εγγυώνται αυτό νομίζω η εξαιρετική δουλειά που γίνεται, τα υλικά που χρησιμοποιούνται αλλά και η υγρασία της περιοχής. 
Αξίζουν λοιπόν κατά την ταπεινή μου γνώμη συγχαρητήρια σε όσους απασχολούνται στο σημαντικό αυτό έργο από οποιαδήποτε θέση κι αν προσφέρουν είτε από τις θέσεις των υπευθύνων μελετητών, αρχιτεκτόνων κλπ είτε από τις θέσεις των απλών εργατών γιατί κάνουν ότι καλύτερο μπορεί να γίνει και μοχθούν για να ξαναζωντανέψει ένα από τα μεγαλύτερα αρχαιοελληνικά θέατρα!
(Σημείωση: Στις φωτογραφίες της παρούσας ανάρτησης μπορείτε να διαπιστώσετε την μέχρι σήμερα πρόοδο των εργασιών και την όψη των αναστηλωμένων κερκίδων.)


2 σχόλια:

  1. Meta apo 14 xronia kleisto theatro kai ekatommiria euros afto tha pei se poly kalo dromo? Sorry..den mas peithete..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ μου Ανώνυμε φίλε εγώ σαν απλός επισκέπτης, βλέποντας το αποτέλεσμα των πραγματοποιούμενων εργασιών χάρηκα πολύ γιατί από αισθητικής πλευράς το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό και τίποτε καλό δεν γίνεται χωρίς χρόνο και χρήμα. Πέραν τούτου δεν θέλω να σας πείσω για τίποτε. Την προσωπική μου άποψη εκφράζω κι όποιος θέλει τη συμμερίζεται. Εγώ αισθάνθηκα την ανάγκη να προβάλω αυτό που είδα σαν επισκέπτης κι όχι σαν ειδικός και να πω ένα μπράβο σε όσους μοχθούν για την αποπεράτωση του έργου!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...