Έγχρωμες και ασπρόμαυρες φωτογραφίες από το χθες και το σήμερα της πόλης μας, της ευρύτερης περιοχής του Νομού Ιωαννίνων και όχι μόνο.


ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

Μέσω email στο: photoioannina@gmail.com καθώς επίσης και μέσω των σχολίων στις αναρτήσεις μας





Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Πανηγυρικός εσπερινός και αρτοκλασία στην Ιερά Μονή Τσούκας







Πανηγυρικός εσπερινός και αρτοκλασία, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ. Μαξίμου, τελέσθηκε απόψε στην Ιερά Μονή Τσούκας, που είναι αφιερωμένη στο Γενέθλιο της Θεοτόκου και πανηγυρίζει την 8 Σεπτεμβρίου. Μετά τον εσπερινό και την αρτοκλασία προσφέρθηκε όπως κάθε χρόνο δείπνο στους εκατοντάδες προσκυνητές και επισκέπτες!!!
Πληροφοριακά πρέπει να πούμε ότι η Ιερά Μονή Τσούκας βρίσκεται κοντά στο χωριό Ελληνικό Ιωαννίνων και κτίσθηκε το 1190 από τον Αυτοκράτορα Ισαάκιο Άγγελο δίπλα σε μια χαράδρα με θέα τον ποταμό Άραχθο.

2 σχόλια:

  1. Ούτε ο μακαριστός Χριστόδουλος δεν είχε τόση προβολή. Ακόμη και μέσα στο ναό, στις πιο προσωπικές στιγμές του καθένα, η εισβολή του φακού θεωρείται δικαίωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή σου μέρα αγαπητέ ανώνυμε φίλε. Εδώ και πάρα πολλά χρόνια δεν είχε επισκεφθεί ποτέ Δεσπότης απομακρυσμένα χωριά της Μητρόπολης. Κατά συνέπεια θεωρώ ότι η επίσκεψη του Μητροπολίτη στο Συρράκο, στην Κηπίνα, στον Καλουτά και τα άλλα χωριά αλλά και η παρουσία του σε μεγάλες γιορτές αποτελεί ένα γεγονός που αξίζει να καταγραφεί και με το φακό. Ο καθένας από μας θα ήθελε να δει μια φωτογραφία με τον Δεσπότη να λειτουργεί στην εκκλησία του χωριού του. Δυστυχώς βέβαια δεν μπορώ να καταγράψω όλες του τις επισκέψεις. Δεν ενόχλησε κανένας τους πιστούς. Απλά όποτε είναι εφικτό καταγράφεται η επίσκεψη του Δεσπότη!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...