Έγχρωμες και ασπρόμαυρες φωτογραφίες από το χθες και το σήμερα της πόλης μας, της ευρύτερης περιοχής του Νομού Ιωαννίνων και όχι μόνο.


ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

Μέσω email στο: photoioannina@gmail.com καθώς επίσης και μέσω των σχολίων στις αναρτήσεις μας





Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

Το "ΠΕΡΑΣΜΑ" στο Ζαγόρι










Ένα καινοτόμο πρόγραμμα επαγγελματικής ανάπτυξης στον εναλλακτικό τουρισμό εκπόνησε και υλοποίησε για δεύτερη συνεχή χρονιά στην πόλη μας το Γραφείο Διαχείρισης Στρατηγικών Έργων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στο πλαίσιο του προγράμματος «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά», το οποίο υλοποιείται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
Οι σπουδαστές του προγράμματος εναλλακτικού τουρισμού συνεργαζόμενοι με
επαγγελματίες από τον χώρο του τουρισμού και τους εκπαιδευτές του προγράμματος προετοίμασαν και υλοποίησαν και φέτος ένα project που είχε τη μορφή ολοκληρωμένου τουριστικού προϊόντος/υπηρεσίας, έτοιμου προς διάθεση στην τουριστική αγορά.
Για το φετινό κύκλο μαθημάτων, το project του εναλλακτικού τουρισμού είχε τον τίτλο "ΠΕΡΑΣΜΑ" και η πιλοτική του εφαρμογή έγινε το Σάββατο 1 Ιουνίου στην περιοχή του Ζαγορίου. 
Οι συμμετέχοντες ξεκίνησαν το πρωί από την πόλη των Ιωαννίνων, πήγαν στον Ελαφότοπο όπου είχαν τη δυνατότητα να επισκεφτούν και να συμμετάσχουν σε εργαστήριο υφαντικής, ακολούθησε πεζοπορία στη Σκάλα Βίτσας και αφού διήλθαν από το γεφύρι του Μίσιου κατέληξαν στο γεφύρι του Κόκκορου. Στη συνέχεια με λεωφορείο κατευθύνθηκαν στην «Σαρακατσάνικη Στάνη» του Γυφτόκαμπου Ζαγορίου, όπου μαγείρεψαν με παραδοσιακές τεχνικές και ασχολήθηκαν με υπαίθριες δραστηριότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...