Έγχρωμες και ασπρόμαυρες φωτογραφίες από το χθες και το σήμερα της πόλης μας, της ευρύτερης περιοχής του Νομού Ιωαννίνων και όχι μόνο.


ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

Μέσω email στο: photoioannina@gmail.com καθώς επίσης και μέσω των σχολίων στις αναρτήσεις μας





Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024

Έκθεση ζωγραφικής της Πόλυς Βαρτζιώτη-Γαλενιανού στο Ίδρυμα Ιωσήφ & Εσθήρ Γκανή







 Την έκθεση ζωγραφικής της Πόλυς Βαρτζιώτη-Γαλενιανού με τίτλο "Καλλιτεχνικές διαδρομές-Αναδρομή σε χώρους και τόπους" θα φιλοξενεί το Ίδρυμα Ιωσήφ & Εσθήρ Γκανή (οδός Σούτσου 26-Ιωάννινα) από 28/8/2024 έως 27/9/2024. Επισκέφθηκα χθες την συγκεκριμένη έκθεση και τα έργα της δημιουργού, που κατάγεται από την περιοχή μας, μου άρεσαν ιδιαίτερα. Έργα πάνω σε μουσαμάδες, ξύλο, κερμαικά κλπ εμπνευσμένα κυρίως από τη φύση με θαυμάσια κατά την προσωπική μου άποψη χρώματα και θέματα. 

Στις φωτογραφίες μου κάποια από τα έργα της δημιουργού καθώς και η ίδια με επισκέπτες της έκθεσης. 

Την έκθεση μπορείτε να την επισκεφθείτε καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή ώρες 09.00 έως 14.00 και Τετάρτη απόγευμα τις ώρες 18.00 έως 21.00.

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024

Τοίχοι με ξερολιθιά στους Ασπράγγελους Ζαγορίου.




 
Πολύτιμα δείγματα μιας παραδοσιακής μορφής χτισίματος που έρχεται από πολύ παλιά και σιγά σιγά χάνεται.Στέκεσαι, τους κοιτάζεις, τους θαυμάζεις, εντυπωσιάζεσαι από το πόσο ανθεκτικοί έχουν μείνει στο διάβα του χρόνου και σίγουρα αναλογίζεσαι πόσο εξαιρετικοί τεχνίτες ήταν οι μάστορες της πέτρας που τους κατασκεύασαν.

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024

Σημερινές φωτογραφίες με φθινοπωρινά χρώματα στο Ζαγόρι





Οι φωτογραφίες μου στην πρωινή ανάρτηση σχετικά με τα φθινοπωρινά χρώματα που ήρθαν νωρίς στο Ζαγόρι είναι πριν από 5 ημέρες. Με μια βόλτα όμως που έκανα σήμερα είδα ότι τα φθινοπωρινά χρώματα έχουν εξαπλωθεί σε μεγάλες εκτάσεις του. Δεν θυμάμαι να βλέπαμε ποτέ τον Αύγουστο τέτοιες εικόνες. Θα έλεγα ότι είναι εικόνες που βλέπαμε τέλος Σεπτεμβρίου και Οκτώβριο.

Από νωρίς τα φθινοπωρινά χρώματα στο Ζαγόρι



 

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024

Με την σημερινή πανσέληνο




 

Με το χθεσινό σχεδόν ολόγιομο φεγγάρι μετά από την απογευματινή καταιγίδα



 Χάλασε ο Θεός τον κόσμο χθες το απόγευμα στο λεκανοπέδιο αφού άνοιξαν οι ουρανοί και μας έστειλαν σφοδρή βροχόπτωση και χαλάζι. Στην πόλη των Ιωαννίνων πλημμύρισαν δρόμοι και υπόγεια, διακόπηκε η κυκλοφορία σε πολλούς δρόμους, έγιναν ζημιές και μετά ήρθε το σχεδόν ολόγιομο φεγγάρι του Αυγούστου για να αλλάξει όσο γίνεται την άσχημη εικόνα που είχε προηγηθεί.

Σάββατο 17 Αυγούστου 2024

Καταρράκτες "Μπάλτα Ντι Στρίγκα" / Ηλιοχώρι Ζαγορίου




Ξέρω ότι οι καταρράκτες στο Ηλιοχώρι είναι πλέον ένας από τους top προορισμούς για τους επισκέπτες του Ζαγορίου. Αυτό όμως που βίωσα σήμερα δεν μπορούσα να το φανταστώ. Από τις 10.00΄ το πρωί μέχρι και τις 6.30΄ το απόγευμα να κατεβαίνουν συνεχώς άνθρωποι κάθε ηλικίας για να τους επισκεφθούν και οι περισσότεροι να κάνουν τις βουτιές τους στα κρύα αλλά πεντακάθαρα νερά τους. Μικρά παιδιά με τη συνοδεία των γονιών τους φυσικά, νέοι και νέες, άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας ακόμη και λίγο προχωρημένης κατέβαιναν και ανέβαιναν συνεχώς. Και αυτό, όπως με πληροφόρησαν οι χωριανοί, γίνεται καθημερινά αυτές τις μέρες. Αυτό το καλοκαίρι έχει φέρει πολύ κόσμο στα βουνά και στις παραλίες των βουνών.Σίγουρα όμως χρειάζεται άμεση συντήρηση το μονοπάτι για να καταστεί πιο ομαλή η βατότητα και θα πρέπει να δουν το θέμα τόσο ο Δήμος Ζαγορίου όσο και η Περιφέρεια Ηπείρου.

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024

Προς ολοκλήρωση βαίνει το 14ο Συμπόσιο Γλυκτικής στο Ελληνικό Ιωαννίνων


 








 Προς την  ολοκλήρωσή του βαίνει το 14ο Συμπόσιο Γλυπτικής που πραγματοποιείται στο Ελληνικό Ιωαννίνων στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Θ. Παπαγιάννης». Στο Συμπόσιο, που πραγματοποιείται φέτος  από 1 έως 20 Αυγούστου, εκτός από τον γλύπτη και ιδρυτή του Μουσείου Θ. Παπαγιάννη, συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Βαγγέλης Κωστούλας, Ιορδάνης Ποιμενίδης, Peter Berger και Heinz Knapp. Τα έργα των καλλιτεχνών ολοκληρώνονται σιγά σιγά και ήδη σήμερα τοποθετήθηκε στη θέση του το πρώτο από αυτά, που είναι δημιούργημα του Αυστριακού καλλιτέχνη Heinz Knapp και αναπαριστά ένα άλογο που έχει σηκωθεί στα δύο του πόδια. Τις επόμενες ημέρες θα τοποθετηθούν στη θέση τους και τα έργα των υπολοίπων καλλιτεχνών.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...