Έγχρωμες και ασπρόμαυρες φωτογραφίες από το χθες και το σήμερα της πόλης μας, της ευρύτερης περιοχής του Νομού Ιωαννίνων και όχι μόνο.


ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

Μέσω email στο: photoioannina@gmail.com καθώς επίσης και μέσω των σχολίων στις αναρτήσεις μας





Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Ο Αμερικάνος του Αλ. Παπαδιαμάντη σε μορφή καντάτας






Η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία του Δημοτικού μας Ωδείου, μαζί με τη Χορωδία του Λυκείου Ελληνίδων Ιωαννίνων και την Όπερα Τσέπης παρουσίασαν χθες βράδυ, στην αίθουσα Βασ. Πυρσινέλλας του Πνευμ. Κέντρου Ιωαννίνων, την καντάτα για φωνές, χορωδία και ορχήστρα "Ο Αμερικάνος" του Αλ. Παπαδιαμάντη. Αφηγητής ήταν ο ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης και την μουσική διεύθυνση είχε ο Φοίβος Παπαδόπουλος.
Ήταν μια εξαιρετική παράσταση και οι συντελεστές της καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό που είχε κατακλύσει την αίθουσα.

2 σχόλια:

  1. Ο Αλ. Παπαδιαμάντης, που δεν ήταν μουσικός, έγραψε το διήγημα "Ο Αμερικάνος" (πεζός λόγος) και όχι την καντάτα. Στην μορφή καντάτα (όπερα χωρίς σκηνική δράση), "Ο Αμερικάνος" είναι σύνθεση του Μιχάλη Γλινιαδάκη, ο οποίος μελοποίησε τον πεζό λόγο του Παπαδιαμάντη όπου έκρινε ότι χρειαζόταν και συνέθεσε τη μουσική για τα ορχηστρικά και χορωδιακά μέρη. Πραγματικά με πολύ έμπνευση και ταλέντο. Θερμά συγχαρητήρια. Ας σημειώσουμε επίσης ότι πρόκειται για την πρώτη ελληνική καντάτα.
    Αντώνιος Αντωνόπουλος (Μουσικολόγος - Συνθέτης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε πολύ κατ' αρχάς για την επίσκεψη στη σελίδα μας αλλά και για τις πληροφορίες που μας δώσατε. Καλά Χριστούγεννα και ευτυχές το νέο έτος.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...