Έγχρωμες και ασπρόμαυρες φωτογραφίες από το χθες και το σήμερα της πόλης μας, της ευρύτερης περιοχής του Νομού Ιωαννίνων και όχι μόνο.


ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

Μέσω email στο: photoioannina@gmail.com καθώς επίσης και μέσω των σχολίων στις αναρτήσεις μας





Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Το παλιό Γυμνάσιο Πωγωνιανής


Στο κτήριο αυτό, το οποίο ήταν οικία του Τούρκου Μουχτάρ Σουλεϊμάν, στεγάσθηκε το Γυμνάσιο Πωγωνιανής από την ίδρυσή του το 1924-1925 και μέχρι το 1963 που μεταστεγάσθηκε σε νέο κτήριο στο οποίο και λειτουργεί μέχρι σήμερα. Από το 1963 έως και το 1976, το κτήριο αυτό,  χρησιμοποιήθηκε και ως γυμνασιακό οικοτροφείο θηλέων. Στην πρόσοψή του σώζονται μέχρι σήμερα κάποια τμήματα από υπέροχες τοιχογραφίες που υπήρχαν.


4 σχόλια:

  1. Είναι κρίμα τέτοια κτίρια τα οποία έχουν μια ιστορία να μας πουν (όχι μόνο αρχιτεκτονικές ιστορίες αλλά και ιστορίες ζωής...εξάλλου υπήρξε ένα γυμνάσιο!) να εγκαταλείπονται στην λήθη και την καταστροφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας! Εξάλλου το κτήριο, όπως είδα, είχε ωραίες τοιχογραφίες, ενδιαφέροντα λιθανάγλυφα και ταβάνια και άλλα αρχιτεκτονικά στοιχεία τα οποία αφέθηκαν στην τύχη τους κι έχουν φθαρεί όπως και γενικά όλο το κτήριο!

      Διαγραφή
  2. Χρησιμοποιήθηκε ως γυμνασιακο οικοτροφείο αρρένων και όχι θηλέων ήμουνα οικοτροφος τα έτη 1973-1976 πολλές αναμνήσεις από εκείνα τα χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν είναι το παλιό Γυμνάσιο,αλλά το κτήριο στο οποίο στεγάστηκε το Γυμνασιακό Οικοτροφείο Αρρένων.Ήμουν τρόφιμος σ΄αυτό από το 1963-67.Το Γυμνάσιο,στο οποίο στεγάστηκε αργότερα το Γυμνασιακό Οικοτροφείο Θηλέων,είναι διαφορετικό κτήριο !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...