Έγχρωμες και ασπρόμαυρες φωτογραφίες από το χθες και το σήμερα της πόλης μας, της ευρύτερης περιοχής του Νομού Ιωαννίνων και όχι μόνο.


ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

Μέσω email στο: photoioannina@gmail.com καθώς επίσης και μέσω των σχολίων στις αναρτήσεις μας





Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Έκθεσης της Οικοσκευής του Αρχοντικού Μίσιου







Παρουσία των τοπικών Αρχών πραγματοποιήθηκαν χθες το πρωί τα εγκαίνια της Έκθεσης της Οικοσκευής του Αρχοντικού Μίσιου που βρίσκεται στην οδό Ασωπίου 9 στα Ιωάννινα, στο κτίριο που στεγάζεται η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Ηπείρου, Βορείου Ιονίου & Δυτικής Μακεδονίας. 
Στο χώρο της έκθεσης παρουσιάζονται αντικείμενα της οικοσκευής του Αρχοντικού Μίσιου, που παρέμειναν επί χρόνια στις αποθήκες του. Με την «αφήγηση» μέσω των εκθεμάτων, επιδιώκεται η επαναφορά στη μνήμη των «λειτουργιών» παλαιότερων εποχών που ελάμβαναν χώρα στα αρχοντικά της πόλης μας και γενικότερα της πολιτισμικής τους ταυτότητας.
Η έκθεση ακολουθεί τις τρέχουσες προτάσεις μουσειολογίας και αισθητικής, με ρόλο διττό, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό, που υπηρετείται από ανάλογο εποπτικό υλικό και χρήση πολυμέσων, τα οποία μετατρέπουν την περιήγηση στην έκθεση, σε ένα συναρπαστικό και ταυτόχρονα επιμορφωτικό ταξίδι στο χρόνο.
Η έκθεση είναι σχεδιασμένη ώστε να είναι επισκέψιμη και από ΑμεΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...